Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем С.О., на 18 г., за това, че на 1 и 2.08.2023 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление се заканил с убийство на другиго – на баба му, на 66 г., и на майка му, на 38 г., и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Деянията са извършени при условията на домашно насилие – при системно психическо насилие. Престъпленията са квалифицирани по чл. 144, ал. 3, пр. 1 и пр. 3, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Спрямо С.О. е повдигнато обвинение и за това, че на 2 август 2023 г. в гр. Пловдив е причинил лека телесна повреда на повече от едно лице – на майка му и на баба му, като им причинил болка и страдание без разстройство за здравето. Деянието е извършено в условията на домашно насилие – при системно упражняване на психическо насилие. Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 3 пр. 1, т. 4 пр. 3 и т.5А, вр. чл. 130, ал.2 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 1 август 2023 г. между С.О., майка му и баба му възникнал конфликт, по време на който той започнал да буйства и се заканил с убийство на майка си и баба си. Поводът за спора била отправена забележка към младежа, че се прибирал късно вкъщи. След конфликта пострадалите напуснали жилището, а също така и С.О. Няколко часа по-късно двете жени се върнали, но не допуснали С.О. в жилището, защото се страхували от него. На следващи ден – 2 август 2023 г., С.О. се прибрал и проявил агресия към близките си, защото не бил допуснат да нощува в дома си. Той отново се заканил с убийство на двете жени, ударил майка си в гръдния кош с вентилатор и проявил насилие спрямо баба си, като с ръката я стискал за рамото, а също така й нанесъл удар с крак по тялото.

banner

Обвиняемият С.О. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!