Destiny

Британците изтрещяха: Масово палят стълбове от 5G мрежата, докарвали им коронавирус

Британците изтрещяха: Масово палят стълбове от 5G мрежата, докарвали им коронавирус Blitz

Британците полудяха! На Острова са обединени, че стълбовете на мобилните оператори и по-точно новата 5G мрежа разнася коронавируса. Заради това в последните дни са атакували няколко от съоръженията, които са опожарени.

След като в социалните медии бяха публикувани снимки на горящи стълбове, доставчиците заявиха, че разпространението на подобни слухове е тревожно. Според BBC стълбове в Спаркхил, Бирмингам и Мелинг са били подпалени. Секретариатът за цифрови технологии, култура, медии и спорт заяви, че е наясно, че неточната информация за 5G технологията и връзката й с коронавируса се разпространява в социалните медии.

Вчера Facebook премахна страница, на която се виждат снимки на горящи стълбове за пренос на 5G мрежа, която насърчава другите да направят същото. Mobile UK твърди, че е още по-притеснено, че хората нападат работниците им и заплашват да повредят инфраструктурата поради твърденията за 5G технологията.

"Това се отразява отрицателно върху способността на нашата индустрия да поддържа оперативния капацитет на мрежата за работа от дома и наличието на спешни услуги", заявиха от компанията.

Banner 468 x 60 px