Съединените щати смятат, че атаките срещу газопровода „Северен поток” 1 и 2 са били саботаж.

Тръбопроводите, свързващи Русия и Германия под Балтийско море, бяха засегнати от серия необясними експлозии през септември миналата година. Москва нарече това акт на “международен тероризъм”. Вашингтон категорично отрича да има нещо общо.

Дания, Германия и Швеция проведоха свои собствени разследвания. Европейски следователи твърдят, че атаките са били извършени умишлено, но не са посочили кой е отговорен. Москва, без да предоставя доказателства, обвинява за взривовете западните страни.

banner

„В момента се провеждат три национални разследвания на експлозията на „Северен поток” от трима наши съюзници. Няма да изпреварваме тяхната работа, която все още продължава. Продължаваме да вярваме, че това е акт на саботаж. Съединените щати не са участвали по никакъв начин, въпреки някои съобщения в пресата. Трябва да оставим работата на тези следователи да продължи и тя трябва да продължи безпрепятствено и без никакво влияние или натиск от когото и да било”, категоричен беше говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!