Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Киев е предложил на Китай да подкрепи формулата за мир на Украйна, за да се прекрати военният конфликт в страната, но все още няма отговор.

Днес е последният ден от тридневното държавно посещение на Си Дзинпин в Москва и се очаква след него китайският лидер да разговаря по телефона с украинския президент Зеленски. Не са известни подробности от програмата на Си за последният ден от визитата му в Москва.

Очаква се той да се срещне с лидера на Комунистическата партия Генадий Зюганов. Вчера Си Дзинпин и Владимир Путин обсъдиха мирният план на Китай от 12 точки, който предвижда запазване суверенитета на двете страни, но не изисква изтегляне на руските сили от Украйна. След разговорите Путин заяви, че планът може да е основа за решаване на кризата в Украйна, но когато западът и Киев са готови за това.

banner

“Предложихме нашата формула за мир. Предложихме на Китай да стане партньор в прилагането на тази мирна формула и сме я обяснили през всички комуникационни канали. Каним ви за диалог и очакваме вашия отговор”, заяви Володимир Зеленски – президент на Украйна.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!