“Преди няколко дни беше запалено най-голямото депо за депониране на отпадъци в област Пазарджик. То се намира до село Капитан Димитриево, а пожарът беше толкова огромен, че се виждаше от километри. Три дни не беше изгасен, опасявам се, че в момента също гори.

През този период тонове сажди и пушек бяха отделени в атмосферата. Земеделската продукция на поне десет села в пазарджишко беше покрита със сажди и унищожена. Въздухът в селата Капитан Димитриево, Главиница, Дебръщица, Алеко Константиново не е годен за дишане в момента.

В същото време РИОСВ Пазарджик съобщава за замерване, след случая, в което се казва, че няма нарушение на екологичните норми. Ако не бях пряк свидетел на екологичната катастрофа, щях да се съглася”, заяви кандидатът за кмет от “Възраждане” – Стоян Таслаков.

banner

В тази връзка той настоява за пълна проверка на дейността на РИОСВ Пазарджик и нейното ръководство.

“Категорично не съм съгласен с тяхното становище и резултати. Такъв мащабен пожар може да възникне само умишлено, тъй като клетката на сметището беше запълнена преди няколко години, предварително, според своя предвиден капацитет. Имам огромно съмнение за прикриване на екологично престъпление и корупция”, коментира още кандидатът за кмет от “Възраждане” – Стоян Таслаков.

“Възраждане” е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!