Кандидатът за кмет на ПП-ДБ Пловдив Ивайло Старибратов заяви, че Бетонният мост, който свързва центъра на Пловдив с район Южен, може да бъде затворен за кратко време с цел ремонт само след отварянето на пробива под Централна гара.

“Още днес ще потърся министъра на транспорта, който е принципал на НКЖИ и ще поискам да има бързо обсъждане на вариантите и да бъде взето съгласувано решение между Министерството на транспорта, НКЖИ и Община Пловдив. В настоящото състояние на транспорта, в което са поставени пловдивчани – да не могат да се придвижат нормално заради огромния брой започнати и незавършени строителни и ремонтни дейности, затварянето на Бетонния мост ще блокира трафика в централната част на града. Мостът не може и не трябва да бъде затварян сега.” заяви Ивайло Старибратов.

От НКЖИ съобщиха, че възнамеряват да затворят т. нар. Бетонен мост за 6 дни от 15-и до 20-и октомври 2023 г. Според Ивайло Старибратов процедурата за затваряне на моста за ремотни дейности трябва задължително да бъде съгласувана с Община Пловдив и да бъде намален срокът, в който мостът няма да работи. Старибратов заяви още, че с цел осигуряване на нормално придвижване на гражданите на Пловдив и добра организация на пътното движение, най-правилният вариант за временно затваряне на Бетонния мост за ремонтни дейности е след откриването на пробива под Централна гара.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!