Новият футбол - повече контузии, липса на фактор домакинство и всечуващи съдии

31 май. По инструкции на УЕФА вече всичко е приключило във футболна Европа, защото идва първенството на континента. Юбилейно, 60 години след първото и единственото, което се титулува паневропейско. Защото домакините са разпръснати из целия континент.

У нас се играят само плейофите за влизане в елита, остава само да се проведе и този за място в евротурнирите на 1 юни. Картината обаче вече е съвсем различна. Европейското ще се проведе догодина. Някои шампионати тепърва ще рестартират с надеждата да приключат до 1 август. За да се минимизират загубите от пандемията с коронавируса. И евентуално да се довършат евротурнирите. Има все още повече въпроси, отколкото отговори в тежката ситуация на една индустрия, която бе ударена из основи.

Идния петък и у нас рестартират мачовете, поне в Първа лига. Всичко останало по един или друг начин бе приключено. За мнозина по доста нечестен начин, но в крайна сметка точно клубовете, които най-много пискат в ситуацията, гласуваха на конгреса за сегашния състав на изпълкома, който да ги ръководи. Мерките, които се спазват, са прекопирани от Бундеслигата. Ще има максимум 300 човека на мач. Ще има здрави мерки, а най-ощетени са феновете и журналистите. На които ще им е забранено да присъстват. Все пак има някаква надежда да се разреши и стадионите да могат да се запълнят на 30% от капацитета си, както е за дискотеките и нощните клубове.24 часа

Banner 468 x 60 px