Destiny

Капитанът на Ботев похвали младите и изрази надежда за Купата

Капитанът на Ботев (Пд) - Лъчезар Балтанов даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за представянето на тима през пролетта и как прекарва времето без мачове. Балтанов коментира и налагането на млади таланти в представителния състав на "канарчетата".

"Дай, Боже, всичко да приключи скоро. Доста е тежка тази ситуация. Надявам се, че към 13 май действително ще започнем тренировки и ще може първенството да продължи и да завърши нормално. Важното е да започнем да играем, защото един месец си стоим по домовете и нищо не правим".

"В момента си говорим теоретично, нямаме никаква идея какво ще се случи. Нека се овладее положението и тогава да кажат от правителството и щаба как да се процедира. За никого не е добре прекъсването. За всеки играч е тежко. В крайна сметка искаме да правим това, за което сме учили и тренирали години наред".

"Не мисля, че имаме психологическо предимство спрямо ЦСКА за Купата. Онзи полуфинал все пак беше миналата година и вече няма толкова значение. Мина доста време, а дали ще имаме предимство, ще видим като дойдат мачовете. Стигнахме до полуфинал, което е хубаво. Дано да си играем силно двубоите и да спечелим трофея".

"Младите в Ботев са много кадърни, което мисля, че доста хора го видяха. Има много хляб в тях, въпросът е да са здраво стъпили на земята и да имат търпение. Хубавото е, че нашите момчета трупат опит. В настоящата ситуация имаха възможност да запишат доста мачове. Точно тези двубои те изиграват и се вижда, че младите са лицето на Ботев. Дано да се развият успешно и да направят хубави трансфери в чужбина. Имам наблюдения в школата, като сме на базата, ги гледам малките и там също виждам доста кадърни момчета. Ботев винаги е доказвал, че има силна школа и сега не прави изключение. Налице са доста обещаващи момчета".

Banner 468 x 60 px