По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Пловдив е осъден С.С., на 33 г. Той е признат за виновен за за това, че на 28.02.2022 г. в гр. Пловдив, през Митнически пункт „Летище Пловдив“, е направил опит да пренесе през границата на страната – от Република България към Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели – 869 грама златни накити на обща стойност 78 267 лева – престъпление по чл. 242, ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд-Пловдив е наложил на С.С. наказание от 2 години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години. Златните накити са отнети в полза на държавата.
На 28 февруари 2022 г. С.С. се намирал на летище „Пловдив“ и трябвало да пътува до Лондон. При извършената проверка от митническите служители било установено, че той носел в багажа си хартиен плик, а в него имало недекларирани 869 грама златни накити – 22 медальона, 22 златни гривни, 51 златни пръстена, 67 броя златни обеци, 13 златни синджира, един чифт сребърни обеци и др. Пред митническите служители С.С. заявил, че бил приготвил златните накити за „сватба, която да прави в Лондон“. По делото е била назначена и изготвена оценъчна експертиза, според чието заключение изделията са от 14-каратово злато, нови и в готов вид за търговия.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!