Destiny

Марица привлече бившия капитан на Ботев Йордан Христов

Вече е ясен планът за зимната подготовка на представителния тим на “Марица” за пролетния дял от първенството във Втора лига. Тимът започва тренировки на 8 януари в Пловдив.

Предвиден е едноседмичен лагер в Хисаря в периода 3 - 10 февруари, разкри старши треньорът на тима Стоян Димитров. Отборът ще изиграе седем контролни срещи, от които шест са вече ясни:

13 януари: Марица - Ботев U19 /Пловдив/

19 януари: Марица - Ботев /Пловдив/

22 януари: Марица - Локомотив /Пловдив/

27 януари: Марица - Оборище /Панагюрище/

3 февруари: Марица - Ботев /Гълъбово/

10 февруари: Марица - Витоша /Бистрица/

17 февруари: очаква се потвърждение за контролата

Времето и мястото на провеждане на контролните срещи ще бъдат уточнени допълнително в зависимост от метеорологичната обстановка.

От тима ще бъдат освободени трима или четирима футболисти.

Самер Алхусейн прекратява състезателната си дейност по свое желание и няма да е част от тима през пролетта.

Трима нови състезатели ще направят първа тренировка с “Марица” на 8 януари. Това са Йордан Христов, Пламен Табаков, както и един преотстъпен футболист, чието име няма да бъде съобщено на този етап. Освен това двама играчи ще изкарат пробен период в тима, един от които е чужденец.

Йордан Христов е юноша на “Марица” и след успешна кариера в България и чужбина се завръща в родния си клуб. Христов играе за “жълто-сините” в периода 2005-2007 година /50 мача, 4 гола/, след което преминава в “Спартак С94” и играе там до 2011 година /92 мача, 13 гола/. Той е основна фигура и капитан на “гладиаторите”. Преминава в “Ботев”, където също се налага като основен състезател и става капитан. Играе при “жълто-черните” до 2015 година записвайки 150 мача, след което преминава в кипърския Ермис (Арадипу) /27 мача/. Христов има и 4 мача за националния тим на България.

След дълго лечение на контузия в тима се завръща и защитникът Пламен Табаков.

Banner 468 x 60 px