„Не бих казал, че има нещо супер неочаквано. Говорихме преди, че ще се намери подвариант, който ще се разпространява много бързо. Не мисля, че ще стигнем до драматичните цифри, които имахме през пандемията.

В момента COVID лесно се разпространява, но болните нямат нужда от болнична помощ“, обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова тв.

Имаше базисна ваксина, имаше ваксина за омикрон, сега има за отделните щамове. Повечето ще го изкарат на крак за 4-5 дни, въпросът е да не сте от тези 15%, които имат усложнения, каза Кунчев.

banner

Според него не всички тестове дават реален резултат през първите два дни. По думите му симптомите на коронавируса в момента са силно главоболие, болки в гърдите, температура и силна отпадналост.

„Няма да се съчетаят ковид и грип. Октомври- ноември ще е пикът на случаите, а след това ще спаднат. След това ще се появи грипът“, прогнозира Кунчев.

Реалният процент на положителните проби е много по-нисък в обществото, но и хората са повече. Умножете по 5,6,7 пъти регистрирания брой и ще получим реални числа, обясни здравният инспектор.

За мен е задължително да се носи маска в лечебните заведения, каза още той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!