Селектираните за резидентната програма на общината тази година артисти са от различни сфери на изкуството и идват специално да създадат нови работи, посветени на Пловдив.

Рекордният интерес към отворената покана на 122-ма кандидати от цял свят силно затрудни избора на журито и след дълга дискусия за участие в програмата бяха избрани:

1. Emile Ouroumov – Емил Урумов (България, Франция)

banner

2. Anders Ehlin & Selma Boskailo – артистичното дуо базирано в Берлин – Андерс Елин (Швеция) и Селма Боскайло (Босна и Херцеговина)

3. Haoyu Wang – Хаю Уанг (Китай, САЩ)

Тази година изборът на журито се спира на проекти, свързани с архитектура, фотография, пърформанс, както и с различни интердисциплинарни методи за проучване на града.

В журито на програмата участват: Светлана Куюмджиева (куратор, изкуствовед, критик, куратор на резидентната програма), Ива Стоянова (архитект и доктор по опазване на архитектурното наследство), Никола Шопов (режисьор, продуцент, маркетинг и пр мениджър на Държавна Опера Пловдив), Иван Димитров (писател и критик), Ваня Грозданова (културолог и координатор на CONTEXT AiR).

Предстои обявяване на програмата на резиденцията по месеци, както и датите на публичните срещи с избраните артисти в Пловдив.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!