“Това което се случи в момента, е не само трагедия, но и оценка. Това, което се случи, опровергава всички наши критици – че се справят с границата. Изобщо не трябва да прехвърляме вината на служебните правителства. Щом има такива, значи партиите не са се справили с основното си задължение – да съставят правителство.” Това заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Преди две години беше неглижирано, че България беше сочена като пример за справяне с нелегалната миграция. Получихме 150 милиона евро, от премиера на Великобритания до премиера на Унгария идваха у нас. Госпожа Мелони, която постигна пореден добър резултат в Италия, иска да дойде, за да каже как сме се справили с нелегалната миграция”, каза още бившият премиер.

„Ще стана депутат този път, за да не могат да ни надиграят в парламента. Щом толкова искат – ще стана, те толкова ме желаят… те са объркани, не зная дали чоропогащниците са с дупки… Така обиди учителите. С 300% сме увеличили заплатите на учителите при малка инфлация.

banner

Оттеглих се в централата, за да не ги дразня, сега всеки ден – ще стана ли депутат. Бил съм премиер, депутат, кмет… Щом искат – ще стана“, отсече той.

България и еврото
Според него протестът преди две години е започнал, когато България е била приета в Европейския банков съюз. „Вървяхме заедно с Хърватия. Тогава ни отделиха от Румъния. Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всякакви шансове“, заяви Борисов
Той отрече ПГ на ГЕРБ да е бойкотирала заседанията на икономическата комисия, заедно с ДПС и БСП, в които е трябвало да се приеме закона за изменение на Кодекса на застраховането. Борисов го определи като “категорична лъжа”.
“Защо “Да, България” и “Продължаваме промяната” не влязоха (б.р. за обсъждането) на Закона за мерките срещу изпирането на пари”, попита Борисов.

Горанов и закона “Магнитски”
“Горанов още първия момент си подаде оставката тогава. Не е бил министър в ГЕРБ, не е бил кандидат за министър в правителствата, които сме предлагали”, това заяви лидерът на ГЕРБ.
“Като говорим за закона „Магнитски“, тук има още нещо – руската зависимост”, каза още Борисов и допълни, че има проблем с корупцията у нас.
“Знаех за „Магнитски“ преди това. За пет дни три пъти бяха в Посолството на САЩ, защото имаме много партньорски задачи да свършим”, заяви още Борисов.

Съдебната реформа
„Много ясно оцених ситуацията. Кирил, Асен и Христо Иванов ни надиграха. В следващия парламент Крум Зарков (б.р. служебният правосъден министър) трябва да ни подготви работен документ, който да гледаме и одобряваме. Предлагам партиите, които искат, да поработят по него тези месец и половина и първия ден, след като влезем в парламента. Да го внесе Крум Зарков и да го подкрепим“, заяви Борисов.
Той допълни, че няма не може главният прокурор да бъде недосегаем и че не може да не бъде разследван.
Трябва да подготвим закон, който да приемем. Защото, ако сменим Гешев с Рашков, под такова нещо няма да се подиша никога”,
заяви лидерът на ГЕРБ.
„Кой разследва беззаконието на Рашков срещу нас. Идват, обръщат ми къщата и двора. Не намират нищо, защото няма какво да намерят и въпреки всичко полицаите казват: „Разпоредиха ни, за да ви изведем само за да ви снимат с белезници“, каза Борисов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!