Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров също реагира срещу намерението за приемане на закон срещу рекламата на лицензираните хазартни компании в България.

Ето какво написа Петров без редакторска намеса:

“Г-н Стефанов, г-н Василев и всички други отбори.

banner

С правото си се надигате и повдигате тема, която е болезнена и важна. За съжаление, болезнените теми и препятствия за българския футбол вече са ужасно много. Но е важно, че имаме „отличници“, от БФС , които се грижат за интересите на българската футболна екосистема.

В последните няколко години футболът се превърна в нещо повече от забавен спорт в България, а иначе с милиарди фенове по целия свят. Тази мултимилиардна индустрия привлече вниманието на големите компании за онлайн залагания, които наляха милиони.

Спонсорството им направи така, че много клубове от различни първенства да носят на фланелките си логата на компаниите им.

Спонсорството се използва широко във футбола като маркетингов инструмент и допълнителни приходи за съответния клуб.

Това е симбиоза, която е от полза както за клуба, така и за компанията за онлайн залагания.

От търговска гледна точка компаниите и клубовете се подкрепят взаимно. При футболните клубове стабилната финансова подкрепа е едно от нещата, от които се нуждаят, за да успеят да съществуват (специално в българския модул на работа). Компаниите за залагания инвестират милиони в клубовете в замяна на ефективна платформа за достигане до целевата им аудитория. Всички знаем, че футболът е гледан от милиарди фенове по целия свят.

Спонсорството дава милиони в бюджета на клубовете. Ситуация печеливша и за двете страни – Един от най-добрите начини за подкрепа на така необходимия висок футболен стандарт в една страна.

Тъй като стандартът на футбола в България продължава да пропада, клубовете се нуждаят от цялата помощ, която могат да получат законно и отвсякъде. За да останат конкурентноспособни на някаква част от европейския футболен елит. Спонсорите и компаниите за онлайн залагания инвестират огромни суми, които помагат за подобряване на тренировъчната база, създаване на модерни стадиони и финансова подкрепа за играчите и местната общност (стига да има план на действие и целенасочен процес).

Но как да знаят политиците, какво точно значи тази индустрия за българския футбол, когато няма кой от уж управляващите го да им го обясни обосновано и в детайли? А защо не се откажат политиците от данъците и таксите събирани за държавния бюджет от тези компании, а посягат на футбола и въобще на спорта. Защо не се задават въпроси и предизвикат обществени дискусии за пагубния ефект и леталния край върху така или иначе доведения до предсмъртен одър български футбол, ако на българските клубове им се забрани и глътката кислород, която получават. Ясно е, че така нареченото главно действащо лице в българския футбол постигна само пълен отказ на държавата да работи с него.

В случая е наша обща мисия – на хората, които наистина ги е грижа за футбола, за футболните клубове и за бъдещето, да обясним на народните представители, вносители на това предложение, че с лека ръка биха доумъртвили българския футбол. Затова апелираме към вас дами и господа, преди да решите да гласувате.

А българският фен това няма да го прости. Защото въпреки дългогодишната болка, българинът обича футбола”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!