14 деца, от които две двойки близнаци, са били родени през 2022г. след гласуваната от Общински съвет финансовата помощ, която се оказва на гражданите с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив.

Според данните от доклада за 2022г. на Временната комисия по чл. 7 от правилник за финансово подпомагане на семейства, двойки и жени без партньор имащи репродуктивни проблеми, жители на община Пловдив, още 10 от одобрените за финансово подпомагане са декларирали термин за раждане.
През 2022 година Общински съвет е гласувал 5 решения, с които са отпуснати малко над 122 хиляди лева, с които са били подпомогнати жители на община Пловдив, кандидатствали за финансово подпомагане за лечение на безплодие. През годината Временната комисия е изготвила, а Общински съвет е одобрил 69 от подадените 73 заявления за финансова помощ. Данните в доклада показват, че 47 от заявилите участие в програмата продължават своето лечени.
Средствата, предвидени за финансовото подпомагане на лечението на безплодие се гласуват всяка календарна година с бюджета на Община Пловдив, по предложение на определената комисия съгласно правилника за финансово подпомагане на лечението на безплодие на семейства, двойки и жени без партньор, имащи репродуктивни проблеми, житeли на Община Пловдив. За изминалата 2022г. Общински съвет бе гласувал 155 хиляди лева бюджет, който да помогне на лицата с репродуктивни проблеми. Съгласно законовите нормативи от предвидените в бюджета на Община Пловдив средства се финансират изследвания и процедури, извършени в лечебните заведения, като за кандидатстващите се определят индивидуално и са в размер до 2000 лв. Комисията вярва, че и през следващата година ще има условията и възможността, да подпомага съгражданите си при нужда от лечение на репродуктивното им здраве, както и да адаптира и надгради помощта спрямо вида на необходимото лечение.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!