Борисов за енергийния министър: Като няма слон или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни

Борисов за енергийния министър: Като няма слон или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска министърът на енергетиката Румен Радев да дойде в парламента във връзка с проекторешението за одобряване на споразумението с протестиращите миньори и енергетици, което Народното събрание обсъжда в момента на извънредно заседание.

Помолен да коментира думи на енергийния министър, че тези седем точки са трудно изпълними, Борисов коментира пред журналисти, че не знае тези министри какво са правили вчера, когато е подписвано споразумението. „Нали вчера си сложих подписа след като часове наред водеха тези преговори и ако сега министърът ще казва, че това не е изпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам против. Как така?“, каза лидерът на ГЕРБ.

На въпрос за думи на енергийния министър, че не трябва да се правим, че няма слон в стаята, Бойко Борисов коментира: „Като няма слон или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни“. Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, заяви той. Ще го извикам да дойде веднага, за да каже какво е казал, добави Борисов.

Banner 468 x 60 px