Групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права се събира на извънредно заседание на 13 юни в Страсбург, за да обсъди обстановката в България, съобщи пресофисът на евродепутата Елена Йончева.

Предвижда се да бъдат поканени за изслушване представители на Министерството на правосъдието, на прокуратурата и на неправителствени организации, се посочва в съобщението. Уточнява се, че евродепутатите от групата очакват да бъдат запознати с последните събития, свързани с върховенството на закона у нас.

Тази подкомисия на ЕП към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи постави България под наблюдение от 2020 г., като миналата година 2022 г. изслуша главния прокурор Иван Гешев и тогавашния премиер Кирил Петков. Участници в подкомисията посетиха нашата страна през 2021 г. и се очаква отново да бъдат у нас тази есен, се допълва в съобщението.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!