Destiny

Ангел Джамбазки: Има координирана атака, организирана от властите в Скопие

"Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в изготвения документ, като целят да премахнат текстове, които вече са договорени и засягат доказани факти. Днес бяха направили подъл опит, заобикаляйки правилника, да изтрият тези текстове".

Това коментира пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки във връзка с новината, че в Европейския парламент започва преразглеждане на доклада за Македония.

"Ако българските политици продължават да "дремят"по същия начин, не само че Скопие няма да бъде принудено от Брюксел да направи каквито и да е промени в отношенията си спрямо България, но и България ще бъде изкарана виновна. Македония има черен списък от 34 човека – български евродепутати, български политици, български интелектуалци и историци, които активно защитават историческата истина. Потвърди се това, което аз и моите колеги от ВМРО говорим от една година, че тогавашният министър-председател Кирил Петков, заедно с неговата съветничка Весела Чернева са предавали българските национални интереси", написаха от ВМРО.

В предаването "12+3" евродепутатът подчерта, че партньорите на България от Европейския съюз е трябвало да призоват Скопие - вместо да насажда антибългарска омраза, да я прекратят; вместо да толерират нападението над български граждани, да го спрат; вместо да да поощряват подпалвачите на български клубове, да ги арестуват:

"Това трябваше да направи Еманюел Макрон, вместо да формира безгръбначна и безпринципна коалиция в българския парламент, обещавайки на едни партии, че няма да ги вкара в списъка "Магнитски", а на други - че ще ги вкара в списъка за съставяне на правителство. И всичко щеше вече да е свършило".

Banner 468 x 60 px