“Не бих говорил за условия, компромиси и т.н. Моето мнение е, че ако имаме формат на непартийно правителство е добре всички негови членове да бъдат непартийни, а ако имаме формат на коалиционно правителство – то е добре да бъдат доминиращи хора от партиите.

Ние сме “за” това да има непартийно правителство към този моменти парламентът да поеме инициативата за управление, а изпълнителната власт да управлява. Моето мнение е, че г-н Василев би сбъркал в личен план, ако стане министър, защото ще се превърне в двигателна сила за атаки от всички страни.
Очаквайте голямата новина днес или утре. Крайният срок е понеделник, но мисля, че основните линии, които са постигнати, остават немаловажни, но има технически детайли”. Това каза в ефира на Nova News депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

За станалия по-рано днес в парламента скандал между ПП-ДБ и “Възраждане” Биков каза следното:

banner

“Думата “парламент” идва от говорене. Най-голямата сила е силата на аргументите, а не на физическото състояние на един народен представител и ако някой си мисли, че с подобни физически сблъсъци може да наложи своето виждане, той се лъже. Не това е определящо при парламентарната сила. Силата идва, когато можеш да убедиш останалите в правотата на твоята точка.
“Мотивът е, че след този скандал следваше точка, която “Възраждане” бяха предложили и когато Желязков направи своето предложение, добави, че в крайна сметка, ако НС може да го опровергае, че работата може да продължи нормално, той може да ги изслуша, но това не се случи. Ако в следващите два часа беше продължил този стил, по-добре да не работи”, обясни Биков, цитиран от novini.bg.

Биков подчерта,че не иска да коментира Ивайла Бакалова и представителите на нейния контингент.

“Има достатъчно хора, които се занимават със светските клюки. “Барселонагейт” показва как прокуратурата държи едни дела на трупчета. Това дело трябваше да е приключено или с обвинителен акт, или с опровержение. Прокуратурата държи Бакалова с дела по същите теми. Тя е съпруга на приближен до г-н Божков. Г-жа Мира Иванова се интересува достатъчно, за да се интересувам и аз. Вие ми цитирате как тя е коментирала бъдещето на държавата и политическите процеси в нея”, каза той.

“Аз разглеждам този въпрос като симптоматичен за работата на главния прокурор и посочва къде са слабостите на върховната прокуратура”

Той попита водещата помни ли от кога е това дело.

“Държано е, за да се вика Борисов отново и отново. Да го питат има ли къща в Барселона, а той да каже, че няма. Да се извика Ивайла Бакалова, после да бъде прибрано отново. След време пак да се извади. Това не е прокурорска работа. Ще видим ли доказателства? Докато не дойдат доказателства в писмен вид, всичко събрано до момента, аз няма да гласувам “за” падането на какъвто и да е било имунитет, до падането на Гешев като главен прокурор. Имаме един човек, който се упражнява в някаква политическа игра и няма да подкрепя нищо, което иска. Не ме интересува какво говори Иван Гешев, Бакалова и този контингент”, посочи още Биков.

“Няма да търпя да идва в парламента и да ме нарича политически боклук на собствения ми терен. Той ще бъде свален със съдебна реформа. Аз, за разлика от Гешев, съм избран от българския народ. На този терен нито един назначен от 20 души не ни нарича “политически боклук” и “мафия”. Съдебната реформа не трябва да се върти около една фигура и една личност”, отсече депутатът от ГЕРБ.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!