“Това, което мога да кажа, е, че виждаме опити от всякакви страни да може да се блокира правителството. Мисля, че е ясно, че има причини за това”, каза пред журналисти в парламента Николай Денков от „Продължаваме Промяната – Демократична България“, попитан за изявлението от снощи на Кирил Петков.

По думите му разделението е голямо накъде ще тръгне България през следващите години и залогът е голям. Аз мисля, че това, което каза г-н Петков е достатъчно ясно, посочи Денков.

В отговор на въпрос той каза: „Нека да видим какво ще каже г-н Василев днес. Това, което разбрахме, е, че се е похвалил той лично, че има с него институции, както и хора от криминалния контингент, които всъщност това ги интересува”, добави Денков.

banner

„Ще се опитаме да минем, доколкото е възможно, спокойно през тези препятствия. Мисля, че и г-жа Габриел има желание да има краен резултат, но няма да е лесно“, коментира още Денков в отговор на въпрос.

Попитан дали смята, че изнесеното ще повлияе на авторитета на парламентарната им група, Денков каза, че винаги е бил на принципа „прави каквото трябва, да става каквото ще“. “Дали ще повлияе или не – зависи как ще чуят и прочетат хората това, което се изнася”, добави той.

Денков коментира и гласуването вчера в правна комисия. “Освен имената, е много важно да видим дали този кабинет би могъл да работи нормално”, посочи той. И припомни, че първото им усилие е било да направят законодателна програма. Тогава ГЕРБ-СДС, лично Борисов, казаха, че ще приемат на сто процента „Крумовите закони“, посочи Денков.

По думите му вчера в правна комисия е станало нещо доста различно, били са осакатени буквално част от текстовете. “Ако отново започнем да подменяме текстовете, започнем да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска правосъдна реформа, аз не знам дали бих искал да продължавам в тази посока”, каза Денков.

Депутатът отбеляза, че много пъти е казвал, че едно правителство и парламент трябва да работи, за да постигне определени цели и да решава задачи. По думите му, ако задачата е да се оправи правосъдната система, това осмисля съставянето на правителство. “Аз не искам да бъда лице, зад което ще направим отново подмяна на промените, затова е изключително важно законодателната програма да върви по начина, по който беше планирана”, коментира още той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!