Destiny

Атанас Атанасов: Ще направим всичко необходимо да създадем редовна власт, независимо от цялата тази атака

Ще направим всичко необходимо, независимо от цялата тази атака, която върви, да създадем редовна власт. Това заяви съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и председател на ДСБ Атанас Атанасов в ефира на Нова телевизия.

Притеснявам се, че процесът за съставяне на правителство ще бъде затруднен, каза той във връзка с обявеното снощи от съпредседателя на ПП Кирил Петков, че политици от ПП-ДБ са записвани по време на работни срещи.

Правени са сглобки между отделни части от изречение, коментира още Атанасов. По думите му това „активно мероприятие“ е насочено срещу избирателите на ПП-ДБ, а от друга страна – срещу части от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, които се съпротивляват срещу подкрепа на втория мандат на ПП-ДБ.

Атанас Атанасов запита защо все още не е връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, след като в понеделник Николай Денков и Мария Габриел излязоха със съвместно изявление с предложение за ротация на премиерите с втория мандат.

Banner 468 x 60 px