Централната избирателна комисия (ЦИК) изпрати писмо до вицепремиера и МВР министър Иван Демерджиев във връзка с множеството сигнали за поставени взривни устройства в училищата през изминалите два дни, съобщава БНР.

Комисията постави въпроси свързани със сигурността предвид това, че повечето от секционните избирателни комисии в страната работят на територията на учебните заведения.

Във връзка с писмата, съдържащи бомбени заплахи към училища и университет, как ще се процедира в изборния ден? Искаме информация от министър Демерджиев как ще се гарантира сигурността на изборния процес, пише Росица Матева, заместник-председател на ЦИК.

banner

Припомняме, че на 27 март десетки училища в Бургас, Варна и София получиха бомбени заплахи на служебните си пощи. Подобни имейли имаше и вчера, заплахите продължават и днес.

Главният секретар на МВР Петко Тодоров посочи, че няма опасност за провеждането на изборите на 2 април. Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира преди ден, че това е хибридна атака, която идва извън страната.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!