ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, което прие Народното събрание, беше внесено и прието с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии.

Нашите депутати внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната по технологията АР 1000. Това пише лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в личния си Facebook профил.

“Това заявих днес по време на среща с президента на Уестингхаус Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков.

banner

С колегите Делян Добрев и Валентин Николов уверихме представителите на Уестингхаус, че с работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България. В рамките на срещата обсъдихме перспективите пред съвместното ни сътрудничество”, отбеляза още той.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!