Очевидно е, че имаме дефицити в професионалната подготовка, а от нейното качество зависи ефективността на работата ни, заяви категорично главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев пред състава на ОДМВР-Плевен.

Той коментира, че целта, която ръководството на МВР си е поставило в това направление е преустановяване на формализма и постигане на практическо ориентиране на обучението. В реализирането на този процес са ангажирани Академията на МВР и ръководителите по места. Друг акцент, главен комисар Коцев постави върху преодоляването на дефицита от приемственост, на промяна в манталитета, на формиране на нов подход към гражданите – полицаят трябва да излъчва институционалност, подкрепа и разбиране. Той коментира и очакванията за по-голяма интензивност на работата по противодействие на икономическата престъпност, контрабандата на акцизни стоки и ограничаването на пътния травматизъм, което не се решава единствено и само със завишени административно-наказателната дейност. Главен комисар Димитър Калганджиев изведе и резервите в противодействието на престъпленията, свързани с наркотични вещества, включително и за активизиране на превенцията по тази линия.

Той увери, че ръководството на МВР полага максимални усилия за подобряване на работната среда и техническата обезпеченост на служителите. В рамките на годишния отчет старши комисар Живко Ламбов отчете 10 пункта спад на регистрираните престъпления и с 3 процента увеличение на разкриваемостта.

banner

Окръжният прокурор Владимир Николов благодари на ОДМВР- Плевен за отличното взаимодействие и подчерта, че правоохранителните органи дължим на обществото да работим с синхрон, за да постигаме резултатите, които то очаква.

На годишния анализ присъстваха заместник областният управител и заместник кметът на Плевен, представители на прокуратурата, на административния, окръжен и районен съд и на структурите за местно самоуправление.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!