Депутатите излизат в извънредна едномесечна ваканция заради местните избори. От 11 до 27 октомври народните представители няма да провеждат заседания. За сметка на това, те ще се съберат извънредно на 18, 19, 25, 26 септември, както на 2 и 3 октомври. Предложението беше гласувано и одобрено в пленарната зала.

„Какво става с трибуната на българското правителство, кабинетът ще излезе ли в отпуск, там трибуните ще ги затворите ли”, попита Георги Свиленски от БСП. „Кой иска да се възползва неправомерно от местните избори? Искате един месец отпуск”, подчерта той.

От „Възраждане” също се обявиха против. „Народното събрание да не работи в три пленарни седмици има практическо измерение, че това, ако се случи, министрите няма да присъстват и на парламентарен контрол. Изслушване няма и да има. През това време сглобката ще оказва натиск за местните избори”, каза Петър Петров от партията.

banner

Атанас Атанасов, съпредседателят на ДБ, коментира, че ръководителите на „Възраждане” по време на Председателски съвет са били въодушевени от идеята. „Най-голямата опозиционна партия, както се нарекохте – координирайте се помежду си, сутринта ръководителите ви бяха на друго мнение”, посочи Атанасов.

Станислав Балабанов от ИТН пък подчерта, че от ПП-ДБ искат „само да почиват”. „ПП-ДБ, наблюдаваме само желанието ви да почивате и то платено. Да вземем да пуснем в отпуск колегите от сглобката, особено от ПП-ДБ, при които се очертава една доста трудна кампания. И хората в Царево, и в Карлово ще ги очакват с голямо нетърпение”, коментира той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!