Близо десет месеца са били необходими на полицаите от полицейския участък в Херсонисос, за да арестуват 42-годишен българин като един от четиримата извършители, които са проникнали в къщата на известния хотелиер и бивш кмет на Малия Никифорос Ламбринос. Обирът е бил извършен в района на Сталис на остров Крит. Това съобщи „Та Неа“.

Решаващите находки, открити от полицаите при огледа на местопроизшествието, са това, което е „изгорило“ грабителите, като наред с другото се е акцентирало върху няколко угарки от цигари, които те са изпушили, докато са чакали през нощта, за да направят големия „рейд“ в дома на тричленното семейство.

Според съобщенията властите почти веднага са разпознали колата на 42-годишния българин – малък лек автомобил, който е бил заснет от охранителна камера в Сталис да завива към Ираклион около десет минути след като крадците са напуснали къщата на семейството. В 4 часа сутринта по пътя няма много превозни средства.

banner

В рамките на предварителното разследване те установяват самоличността на шофьора и виждат, че той е 42-годишен българин, който живее в Ираклион. Справка в полицейските активи показала, че грабителят е от дълги години в Гърция.

Българинът няма пряка връзка с района на Сталис, но там живеят негови роднини.

Той обаче работи в предприятие, свързано с кетъринга на хотела. От друга страна, той има богата криминална история, в която е прониквал в хотелски стаи дори когато обитателите са били вътре. Според полицейски източници той не е имал никакви угризения за това.

Източници на медията разказват, че полицията не е искала да рискува да извърши арест само с видеозапис на автомобила на 42-годишния заподозрян и затова търпеливо е изчакала резултатите от ДНК експертизата на угарките от цигари, които са били намерени да лежат отвън на къщата, където извършителите са чакали да намерят подходящия момент, за да „проникнат“.

Те били угарки от три различни марки цигари и били „пресни“. По тях е установена ДНК на 42-годишния българин.

Във вътрешността на къщата все още имало много ясен отпечатък от обувка, тъй като тя била намокрена с червена пръст и следата била много чиста.

Извършителите изчакали дълго време осветлението в къщата да бъде загасено, но това в спалнята на дъщерята така и не изгасвало. Затова решили да влязат и да не отлагат повече, в резултат на което семейството и крадците се изправили лице в лице. Нападателите използвали заплахи и ножове, за да вземат парите и скъпоценностите от къщата.

Когато резултатите от ДНК експертизата били готови, полицаите веднага привели в действие плана за ареста на 42-годишния българин. На разсъмване в понеделник , щом излязъл от дома си в Ираклион, за да се качи в колата си и да отиде на работа, екип от силите на реда от Херсонисос му сложил белезници.

Задържаният българин е в ареста и очаква делото си.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space