Destiny

Слагат ограда на Ботаническата градина, преобразяват я изцяло

Официална първа копка на новата ограда на Ботаническата градина бе направена днес, предаде репортер на PlovdivNews.bg. 

"Идеята е да стане една артерия, която са свързва Източчен и Тракия и да осветим това място, като направим път от бул. Мария Луиза до блок 5. Надявам се хората, които живеят от двете страни да приемат обекта с радост и желание, защото това последното неогледно място, което остана в район "Тракия". Най- важното е първо да оградим Ботаничкаската градина и след това да действаме по нея, защото постоянно постоянно получаваме оплаквания за огньове и други нерегламентирани дейности в парка", коментира кметът на Тракия Костадин Димитров.

"Въпреки, че са автономни ние работим с всички университети, правим страхотни програми и проекти с тях. От една страна този проект е насочен към пловдивчани, защото това е място, което всички те заслужават. От друга страна този проект дава възможност за развитие на студентите. Ние ще вървим стъпка по стъпка заедно. Важното беше до края на мандата да направим първа копка, защото е важно да развием тази част на града. Това е ангажимент за развитие на тази зона. Сигурен съм, че в лицето на Костадин Димитров ще продължи устойчивата политика на Тракия", коментира кметът на града Иван Тотев.

"Имаше обществена поръчка, която приключи, мина срокът за обжалване, гласуваха се пари от общинския съвет и стигнахме до днешната първа копка. След оградата следва възстановяване на вътрешната част на Ботаническата градина, Има предвидено място за алеи, административана сграда, място за церемонни и открити зали, където могат да се провеждат лекции и упражнения на студентите по ботаника. Това няма как да стане за 1 година, а е дълъг процес", каза ректорът на Аграрния университет проф. д-р Христина Янчева.

Banner 468 x 60 px