Граждани протестираха пред хотел „Санкт Петербург“, където се проведе извънредното Общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“ и на което трябваше да се приемат акциите на община Варна.

Стигна се до сблъсъци между протестиращите и служители на хотела и се наложи и намесата на полицията, предава БНР.
Издателят Манол Пейков, който е и бивш депутат от ДБ, настоя да бъде осигурен достъп до събранието, но охраната пред залата категорично отказа да бъдат допуснати пловдивчани в залата. Така се стигна до физически сблъсъци, размяна на реплики и ескалация на напрежението. Полицията предотврати по-сериозен сблъсък между Пейков и охранителите на събранието.
Протестиращите настояха Ясен Михайлов, който представлява община Пловдив в Акционерното дружество, да обясни какво точно е гласувано и да покаже протокол от събранието. След близо час напрежение и сблъсъци и в присъствието на полицаи Михайлов излезе от залата и обясни, че е гласувал според решението на Общинския съвет по първа точка за блокиращата квота, а по втора „за“ приемане на апорта.

Той не показа протокол от гласуването, което отново нагнети ситуацията и се стигна до скандирания „оставка“ и „мафия“. Припомняме че с приемането на акциите от Варна мажоритарният собственик на „Пълдин туринвест“, Георги Гергов ще стане собственик на 79% от акциите на Международен панаир – Пловдив, а делът на общината ще падне до 22 на сто.

banner

Днес, след провалената сесия на ОбС за панаира, кметът на Пловдив Димитров обяви, че отново ще обжалва в съда решението на акционерното събрание.

Това е второ акционерно събрание със същия дневен ред след проведеното през декември. Тогава, въпреки гласуването „против“ от страна на представителя на община Пловдив, акциите на Варна бяха приети в капитала на дружеството, но съдът спря вписването им в Търговския регистър след като Здравко Димитров го обжалва.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space