Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор на България за мъже. Това реши на днешното си заседание Управителният съвет на Българската федерация по волейбол.

Легендата на българския волейбол наследи поста от Николай Желязков.

49-годишният Константинов в последните шест години работи като треньор на руския Локомотив (Новосибирск), където става шампион през сезон 2019/2020, а миналата година е втори. Той вече е бил веднъж национален селекционер на България в периода 2014-2018-а година. Иначе пътят му на наставник е минал основно в руското първенство, където е ръководил отборите на Губерния (Нижни Новгород), Газпром-Югра (Сургут), както и турския Зираатбанк.

banner

Кариерата на известния с прякора Гибона волейболист също е доста впечатляваща, като минава през силните първенства на Италия (Джоя дел Коле и в Габека), но най-дълго се задържа в гръцкото първенство. В различни периоди в рамките на 13 години носи екипите на Арис (Солун), Олимпиакос, Орестиада, ПАОК (Солун), Ираклис (Солун).

С националния отбор е бронзов медалист на Световното първенство през 2006-а година в Япония, а също така трети и на следващата година на турнира за Световната купа, пак там.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!