Destiny

Събират 10 000 подписа за изграждане на новия басейн "Младост"

Кауза Пловдив започва събирането на подписка за финансиране на строителството на басейн "Младост", която да бъде внесена в Министерски съвет.

"Направихме сайт dopitvane.com и от днес започваме събирането на подписи за отпускане на средства за басейн "Младост". Проектът е уникален с 50- метров олимпийски размер. Предвиждат се 1002 седящи места, 10 места за хора с увреждания. Безспорно Пловдив има нужда от такъв басейн. Сегашният се оказа малък за всички, които искат да практикуват този спорт. Нашата цел е да съберем между 7 000 и 10 000 подписа и да получим широка подкрепа.

12,8 млн. лв. с ДДС е сумата по сегашната обществена поръчка. В момента обаче фирмата, която е спечелила поръчката прави количествено- стойностна сметка заради драстичното поскъпване на желязото и стойността може да се увеличи. На този етап Община Пловдив не може да си позволи да отдели такава сума, като тя може да участва с 2-3 млн. лв., а останалото трябва да е от държавния бюджет", коментира лидерът на "Кауза Пловдив" и зам. кмет по спорт, младежки и социални дейности Георги Титюков.

"Подписката започва от днес онлайн, а от другата седмица ще може хората да се подписват и на Главната. Идеята на нашата партия с този сайт, който създадохме, е да го ползваме и по други теми. За нас контактът лице в лице е най- важен, но предвид ситуацията, в която се намираме, трябва да търсим и други варианти. Освен с подписка, ще настояваме и новите пловдивски депутати да се ангажират с казуса", добави общинският съветник Румяна Толова.

Banner 468 x 60 px