Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев се срещна с Управителния съвет на най-голямото работодателско обединение в региона – „Бизнесът за Пловдив“. От страна на сдружението в нея взеха участие председателят Атанас Рогачев, неговият заместник Илия Динков, членовете на УС – Румен Цонев, Любозар Фратев, Микеле Санторелли, Максим Митков и Стефан Башев, както и изпълнителният директор Александър Стайков.

„През моя мандат като областен управител бих искал да продължа добрия диалог между държавата и бизнеса на регионално ниво, защото той е този, който създава работни места, поема социална отговорност и гарантира икономическия просперитет на региона“, заяви д-р Зюмбилев в началото на срещата. Той подчерта, че ще съдейства по всички въпроси като ще помага за добрата комуникация с правителството, министерствата и агенциите.

Представителите на сдружението очертаха три стратегически проекта, чието темпо искат да се ускори. Тези проекти са важни, защото с тяхната реализация ще допринесат за подобряване на качеството на живот на хората и за икономическото развитие на региона. Най-приоритетен е проектът за доизграждане на Околовръстното шосе – изграждане на Югоизточната тангента, която ще свърже Асеновградско шосе с АМ „Тракия“ и в същото време удвояване на участъците от Пазарджишко шосе до Асеновградско и от Пазарджишко шосе до ПВ „Царацово“, обясни Атанас Рогачев.

banner

„Проектирането на Околовръстното шосе напредва, но все още има неотчуждени имоти по трасето. За Югоизточния обход вече е избран изпълнител, осигурени са средства. Имам уверението на правителството, че ще отпусне финансови средства и за останалите участъци, след като завърши проектирането им“, коментира областният управител. Той покани представители на сдружението да се включат със свои представители в работните срещи с АПИ и с НКЖИ, които са сформирани, за да се ускори изграждането на пътните проекти и Градската железница на Пловдив.

Другият приоритетен проект, които очертаха от „Бизнесът за Пловдив“, е водоснабдяването на Пловдив и региона с чиста питейна вода от яз. „Въча“. „Очакваме в близките месеци да се финализира процедурата и той да се превърне в национален обект с решение на Министерски съвет“, обясни д-р Зюмбилев.

Третият голям приоритет за сдружението остава намирането на терен и средства за строителството на сграда на Пловдивската опера. Неговите представители се надяват настоящото правителство да намери решение, защото операта е държавна, а вече 7 години по различни причини няма напредък по проблема, въпреки усилията на фондация „Дом за Пловдивската опера.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!