Destiny

Бойко Борисов се срещна с президента на Уестингхаус

ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, което прие Народното събрание, беше внесено и прието с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии.

За един час тази нощ спират движението по „Найчо Цанов“

От 23:30 до 0:30 часа тази нощ ще бъде спряно движението на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Найчо Цанов“ в отсечката от кръстовището с бул. „Христо Ботев“ до надлез „Родопи“, предупреждават от „Организация и контрол на транспорта“.

Росен Христов: По времето на Александър Николов са сключвани договори, които не отговарят на Закона за енергетиката

По времето на Александър Николов като министър на енергетиката са сключвани договори, които не отговарят на Закона за енергетиката, обяви настоящият министър Росен Христов. Той потвърди, че е давал показания по случая, заради който прокуратурата повдигна обвинения към Николов, предава БНР.

Пламен Данаилов: Бащата на Кирил Петков е пътувал до Турция, за да договаря доставки на газ

Бащата на Кирил Петков беше ангажиран с търсене на доставчици на синьо гориво. Той официално е пътувал до Турция за преговори заедно със съветника по външната политика на Петков - Весела Чернева. Летял е на държавни разноски през първата година на миналата година. Това каза бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов за "Твоят ден" по Novanews.

Затварят кръстовище на бул. „Александър Стамболийски“, автобуси 1 и 7 с нови маршрути

Кръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ с ул. „Димитър Талев“ се затваря за пътни превозни средства от 10 февруари около обяд до 10 март, съобщават от „Организация и контрол на транспорта“. Причината са продължаващите строително-монтажни работи по изграждането на южния обходен колектор.

Николов: В обвинението се казват глупости

„Това, което се казва - не мога да ги дефинирам в правна форма, но в човешка форма са глупости”. Това каза в „Здравей, България” бившият министър на енергетиката в кабинета „Петков” Александър Николов, на когото в сряда бяха повдигнати обвинения от прокуратурата.

Кирил Петков: Обвинението срещу Александър Николов е по сигнал на ГЕРБ

Днес българската прокуратура повдигна обвинение, че български министър е следвал задължителните указания на Европейската комисия. Обвинението е по сигнал на ГЕРБ, които вместо да защитават българските интереси, защитават тези на Путин и поставят под риск българския иск срещу Газпром.

Слави Трифонов за обвинението срещу Александър Николов: Професионалист, защитавал е българския интерес

"По повод на случващото се днес, мога да кажа само следното: като министър на енергетиката на България Александър Николов безусловно е правил това - защитавал е българския национален интерес".

Борисов: При следващо управление на ГЕРБ ще преговоряме с „Тотал“ и ОМВ за участие на БЕХ като акционер с до 20% в проучването на блок „Хан Аспарух“

При следващо управление на ГЕРБ ще стартираме преговори с „Тотал“ и ОМВ за участие на държавния Български енергиен холдинг като акционер с до 20% в проучването на блок „Хан Аспарух“ в Черно море.

Николов: Каквото и разследване да има, нямам вина - общественият интерес е спазен

Каквото и да има като производство, няма никакъв проблем. Нямам вина. В рамките от 13 декември 2021 г. до 2 август 2022 г. е спазен изцяло общественият интерес. Това заяви бившият министър на енергетиката в правителството на Кирил Петков – Александър Николов, след като бе разпитан в Националната следствена служба.

Banner 468 x 60 px