Сачева: Постигнахме изключително труден компромис, който не подлежи на ревизия

 Всичко по проектокабинета е договорено. Не очаквам да има никакви промени. Това, което се постигна, беше изключително труден компромис, той не подлежи на ревизия. Не би трябвало да имаме изненади.

Бориславова: Поканата за правосъден министър в проектокабинета дойде лично от Кирил Петков

Това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел, за който са се съгласили от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Този състав е много добра стъпка напред за страната, има да реши немалко кризи и задачи. Колкото по-бързо заработи, по-добре.

Иван Ченчев: БСП още преди 3 години би тревога - нужни са закон и държавна защита за маслодайната роза

Още преди 3 години депутатите на БСП поведоха битка за закон, който да е за всички розопроизводители, дори и за най-малките. През февруари отново първи заявихме опасността маслодайната роза да бъде квалифицирана като химическо вещество - не ни подкрепиха

Христо Иванов: Ще рестартираме парламентарната демокрация. Трябва устойчиво усилие, не просто сбор от гласове

“Демократична България” ще работи за рестартиране на парламентарната демокрация и за целта ще разговаря с всички партии, с изключение на “Възраждане”. Тази позиция изрази в интервю за българското издание на “Дойче веле” съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Алексей Петров: Познавам и Борисов, и бащата на Кирил Петков, нормално е да си говорим

"Не съм получавал никакви предложения за публична позиция", това заяви бившият съветник в ДАНС Алексей Петров в предаването "Тази неделя" по bTV.

"Не знаех, че Ангел Христов е в България. Преди малко прочетох, че погребението е спряно. Познавам и двамата братя добре. През 2009 г., когато бях в ДАНС, участвах в задържането на братя Галеви. През 2010 г. организирах срещата между тях и Румен Петков", коментира той изненадващата смърт на Ангел Христов, известен като единия от братя Галеви.

Пловдивчанка чака 13 години за общинско жилище, за да получи апартамент без санитарен възел

Пловдивчанка, чакала над 13 години за общинско жилище, получи апартамент без санитарен възел. От общинското предприятие "Жилфонд" обяснили, че жената трябва сама да ремонтира имота, ако иска да се нанесе. Тя обаче се грижи за възрастната си майка и дъщеря си, и няма средства за довършителните дейности. Така отново попада в листата на чакащите.

Неочакван инцидент с Мария Габриел

Възникнал инцидент обърка плановете на бъдещия министър-председател на страната. Мария Габриел не успя да разходи чужда делегация с теснолинейка, тъй като влака аварира.

Пловдив и Окаяма почетоха заедно паметта за Христо Ботев

Кметът Здравко Димитров и водена от него делегация отбелязаха 147-ата годишнина от гибелта на Христо Ботев в град Окаяма, Япония. Окаяма и Пловдив са побратимени от 51 години, затова поводът и мястото са избрани неслучайно.

Banner 468 x 60 px