Тотев към Фондацията: Спрете с тези глупости! Не ставате нито по-умни, нито по-разбираеми, нито по-важни!

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се скара на ръководството на фондация "Пловдив 2019" на днешната сесия на Общинския съвет. 

"Спрете с тези глупости да използвате сложни думи! Имаме си прекрасни български изрази. Не ставате нито по-умни, нито по-разбираеми, нито по-важни. Сред общинските съветници има много умни хора, но явно никой не може да ви разбере." Това каза кметът на града инж. Иван Тотев по повод доклада, който бе представен днес на сесията на Общинския съвет от фондация "Пловдив 2019". 

Божидар Здравков пък се противопостави на доклада, заради използването на думите "брандинг" и "мърчин дайзинг". 

Нова масова обработка срещу кърлежи започна в Пловдив

От ОП „Дезинфекционна станция“ информират, че при благоприятни метеорологични условия от 18-ти до 26-ти юни 2018 г. ще се проведе масова акция по дезинсекция срещу кърлежи на територията на Община Пловдив. Предвидено е специализираните екипи да работят във времето от 22:00 до 04:00 часа по следния график : - Район „Тракия“ – 18-ти юни 2018 г. - Район „Централен“ – 19-ти юни 2018 г. - Район „Южен“ – 20-ти юни 2018 г. - Район „Северен“ – 21-ти юни 2018 г. - Район „Западен“ – 25-ти юни 2018 г. - Район „Източен“ – 26-ти юни2018 г. Ще се обработват ниско окосените тревни площи в паркове, градски градини, междублокови пространства, както и площадките за свободно разхождане на домашни кучета. Приоритетно ще се третират местата, публична общинска собственост, за които има подадени сигнали. Обработките ще се извършват с разрешени за използване биоцидни препарати, в разрешената им за употреба концентрация. От ОП „Дезинфекционна станция“ информират също, че в горепосочения период ще продължат дейностите по дезинсекция срещу възрастни форми на комари по бреговете на река Марица и растителнозащитните мероприятия срещу листни въшки по декоративните дървесни и храстови видове в Пловдив.

80 % от първокласниците са приети по първо желание и при новото класиране в Пловдив

На 19 юни 2018 година беше проведено второто електронно класиране за прием на ученици в първи клас за 2018/2019 учебна година в общинските училища на град Пловдив. В него взеха участие 209 деца, които кандидатстваха за обявените 604 свободни места. Резултатите показват, че са класирани 162 деца, като 77,2 % от тях са в списъците на приетите по първо желание. За тези деца предстои записване в срок до 22.06.2018 г. До тогава родителите трябва да представят всички необходими документи за проверка от училищните комисии. Не се изискват документи за удостоверяване на адресните регистрации на децата, тъй като проверката е автоматична.

          За некласираните 47 деца предстои трето класиране. То ще бъде проведено на 3 юли 2018 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 25 юни (вкл.). Срокът за подаване онлайн на заявления за участие в това класиране е 1 юли 2017 г. (вкл.). За  подаване на заявления за кандидатстване на хартиен носител в училищата срокът е 28 юни 2018 г.

        При обявяване на свободните места за трето класиране ще бъде спазен чл. 11 от Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Пловдив. Според него след анализ на броя на записаните в училищата деца и броя на все още необхванатите може да се направи корекция в първоначално определените с училищния план-прием паралелки. Родителите се уведомяват за промяната чрез обявяване на актуален брой свободни места за трето класиране.

       Полезно е за родителите на некласираните деца да знаят, че заявленията им се прехвърлят автоматично към третото класиране, но предвид променения брой свободни места препоръчваме да се подадат нови заявления, съобразени с възможностите на училищата за прием. За целта е необходимо да анулират първоначалните си заявления и да подадат нови.

Въоръжени хайдути на сесията на ОбС Пловдив

Двама въоръжени хайдути влезнаха на заседанието на ОбС Пловдив днес, предаде репортер на PlovdivNews.bg.
Съветниците се изненадаха от тяхното идване, a поводът е финансова помощ от 20 000 лева.

Кметът Тотев и Евелин Парасков заровиха томахавката

Кметът на града Иван Тотев и общинският съветник Евелин Парасков се засякоха днес в кулоарите на ОбС. Между двамата избухна скандал след, като Парасков написа в социалната мрежа, че кръговото на водната палата струва близо 1 милион, а кметът каза пред журналисти, че само малоумник може да си помисли, че това кръгово струва толкова. Разбира се последва реакция от Парасков и "Съюз за Пловдив"

Banner 468 x 60 px