Destiny

Щастливи майки благодарят на Георги Стаменов за строежа на нова детска площадка

Доволни майки благодариха на кмета на район “Централен“ Георги Стаменов по време на инспекцията му на строежа на нова детска площадка зад блоковете на ул. „Кръстьо Пастухов“ №9 и бул. „Цар Борис III Обединител“ №138-140.

Космически кораб се приземява на Братската могила

Космически кораб планира приземяване в Западен Пловдив на 21 септември около 19:00 часа. Артистичната интервенция е част от художествения проект В е ч е н, продуциран в рамките на резидентната програма АДАТА на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. 

Официално: Ето ги кандидатите за районни кметове и пълната листа на ГЕРБ в Пловдив

Изпълнителната комисия на ГЕРБ на свое заседание снощи утвърди за регистрация в ОИК за предстоящите местни избори кандидатите за кмет, районни кметове и листата за кандидати за общински съветници от партията в Пловдив.

Старт на Седмица на мобилността в „Северен“

Изпълняващата длъжността кмет на район „Северен“ г-жа Лариса Кътова вчера даде старт на проявите за отбелязване на Европейската седмица на мобилността 2019. В ДГ „Славей“ новата площадка по безопасност на движението стана сцената, на която шестгодишните от подготвителна група демонстрираха със самочувствие познания и умения за правилно придвижване в градска среда.

Георги Титюков отчете свършеното за 4 години

Зам.-кметът по спорт, младежки и социални дейности Георги Титюков отчете свършеното преди да започне кампанията за местните избори, където той е кандидат за кмет на Централен и водач на листата на "Кауза Пловдив".

Седмица на мобилността в район „Източен“

В седмицата на Европейската седмица на мобилността 2019 г. децата и учениците от район „Източен“ се включиха  с активности, които показаха алтернативни начини на придвижване в градската  среда, безопасното поведение на пътя и опазване на околната среда .

Започна строителството на нова многофункционална спортна зала в Пловдив

Пловдив ще има нова модерна спортна зала след около 1 година. Тя се намира на бул. Дунав и ще бъде изградена на мястото на старата зала. 

"Днес старта на изграждането бе даден от кмета на града Иван Тотев и зам.-кмета Георги Титюков.

Тотев посочи първите задачи на следващите кметове на "Централен" и "Северен"

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви днес, че изпълнителната комисия на ГЕРБ ще утвърди районните кметове. 

"След 8 часа тази вечер очаквам да бъдат утвърдени кандидатурите за районни кметове. Категорично искам да кажа, че Георги Стаменов е един прекрасен кмет. Той е кмет на тежък район и се справи отлично с него. Георги Стаменов ще има 3 различни програми, тъй като района е с много различни хора. Първото нещо, с което ще започне е проектът за Дондуковата градина. Той вече е готов и се надявам Георги Стаменов да го реализира", заяви Тотев.

"Стоян Алексиев е нашият кандидат за "Северен" с него ще обиколим по бул. Дунав, където готвим проект за реконструкция и свързване с бул. Северен. Това ще е първата му задача- бул. Дунав и всички междублокови пространства по него", категоричен е Тотев.

 

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“: Общината подготвя нови 2265 дка зелени площи за застрояване

Община Пловдив бърза да промени преди края на мандата Общия устройствен план на града, за да отреди нови 2265 дка зелени площи за застрояване или почти 34 % от терените предвидени да бъдат част от Зелената система. От тях близо 870 дка се намират в парк „Отдих и култура“.

Banner 468 x 60 px