Destiny

Кметът Здравко Димитров благодари на дарителите в кампанията „Заедно срещу COVID-19“

Повече от 120 хиляди лева дариха досега фирми и граждани в кампанията „Заедно срещу COVID-19“. Община Пловдив организира набиране на дарения, необходими за осигуряване на лични предпазни средства, дезинфектанти за пръскане на улиците и публичните пространства, животоспасяваща медицинска апаратура и медикаменти за общинските здравни заведения, както и обгрижване и изхранване на най-уязвимите групи в обществото.

Започна раздаването на хранителни помощи за хора в крайна нужда в район „Северен”

Дейностите по оказване на подкрепа на граждани, изпаднали в нужда, продължават в район „Северен”. Започна раздаването на хранителни помощи по предварително направени от Агенцията по социално подпомагане списъци, в които фигурират хора в крайна нужда, и които до този момент не са получили хранителна помощ

Дани Каназирева: Всеки момент одобрението на три референтни лаборатории за COVID- 19 в Пловдив

Всеки момент очакваме със заповед на здравния министър Кирил Ананиев в Пловдив, да бъдат одобрени три референтни лаборатории, в които ще се правят изследвания за COVID-19. Лабораториите ще са  в УМБАЛ“Свети Георги“, УМБАЛ“Каспела“ и УМБАЛ“Пълмед“. Това съобщи областният управител и председател но Областният кризисен щаб Дани Каназирева. 

Радев: Подкрепям мерките, никога не съм казвал, че трябва да паднат. Не се ли всява паника като се говори за трупове по улиците?

Когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт. Аз в това цупене и коментари няма да участвам. Не мисля, че с премиера сме минали границата. Все пак всяка една власт трябва да има коректив особено в това положение, когато няма работещ парламент, няма парламентарен контрол. Мисля, че двамата показахме единни действия. Проведохме срещи и има взаимодействие по редица важни въпроси.

Глобиха Боил Банов - пушил в кабинета си

Министърът на културата Боил Банов е бил глобен за тютюнопушене на работното си място. Столичната Регионална здравна инспекция му е съставила акт по сигнал на гражданин, предава Нова тв.

Бойко Борисов: Очакваме пика до 10-15 дни

"Светците не могат да ви кажат да не ходите в църквата, защото трябва да си хвърлят расото, то е част от тях. Но ние сме щаб и мога да ви кажа. Само най-нуждаещите се да отидат. Само ако нуждата е по-голяма от страха към коронавирус. Надявам се всички да положат максимални усилия, включително помощниците им в манастирите", обясни Борисов.

Banner 468 x 60 px