Пет етноса палят свещите на Ханука

За втора поредна година на Празника на светлината Ханука представители на пет етнически общности ще запалят заедно свещите в ритуалния свещник – ханукия. Церемонията ще е от 17.30 часа в тържествената зала на организацията на евреите “Шалом” в града под тепетата.

Пловдивчани днес могат да си осиновят кученце

Днес, 16-ти декември 2017 г.  от 11:00 до 16:00 часа, на площад „Централен“ в Пловдив ще се проведе кампания „ПОДАРИ ДОМ ЗА КОЛЕДА“. 

Еко-зоо-мероприятието е организирано от две неправителствени организации – Фондация „Animal Welfare Bulgaria“ и Немски кастрационен център при Фондация „Помощ за бездомните животни“, и се провежда с участието на Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“. 

5000 лева събра благотворителната вечер, посветена на децата на загинали служители на МВР в Пловдив

Точно 5000 лева бяха събрани на благотворителната вечер, която се проведе под мотото „Деца помагат на деца на загинали и починали служители от МВР в Пловдивска област“ в хотел „Марица“. Набраните средства бяха предадени днес с приемо-предавателен протокол на представители на Областна дирекция на МВР-Пловдив. 

СНИМКИ: Наградиха най-активните училища в Пловдив

На официална церемония бяха наградени най-активните учебни заведения от Пловдив, включили се в Европейски ден на спорта в училище през тази година. Община Пловдив, заедно със Сдружение „BG Бъди активен“ отличи призьорите с парични награди, с които те ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони.

Румен Радев нападна управляващите: Губят човешкия си облик

Управляващите са на път да изгубят човешкия си облик, те посегнаха на надеждата на хората. Това каза пред журналисти държавният глава Румен Радев, който взе участие в тринадесетия Национален иновационен форум, по повод преодоляното от депутатите президентско вето върху Закона за Бюджета на НЗОК през 2018 година предаде „Фокус“.

Министър Нанков захапа Корнелия заради лобизъм: Довчера асфалт не се ядеше, а сега се прояде

Върволица народни представители от БСП лобират пред кабинета ми за пътни и ВиК проекти. Това каза на брифинг в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков във връзка с поскъпването на водата в 14 области, предаде „Фокус“.

„90% от парламентарните въпроси, които ми се задават, са свързани с пътища и ВиК проекти. Или няма координация, или има едно личностно разделение. Върволица народни представители от БСП лобират пред вратата ми за пътни и водни проекти. Довчера асфалт не се ядеше, а сега изведнъж се прояде“, заяви Нанков.

„Магията Пловдив” завладя "Северен"

Предколеден конкурс за рисунка „Магията Пловдив” бе проведен в район „Северен” като част от „Фестивал на малките таланти”, насочен към стимулиране на творческите сили на деца и ученици, към поощряване на мотивацията им за изява в областта на словото, танца, музиката, рисуването. Конкурсът предизвика голям интерес, за което говори участието с индивидуални работи на 123-ма художници от 8 училища в района. Задачата им бе да представят хилядолетния ни град, като изберат за основа на рисунките си неговото минало, археологически паметници, забележителни красоти, знакови места и хора.

Промяна в работното време Данъчното и касата на Общината на 29.12.2017 и 02.01.2018 г.

От Община Пловдив уведомяват гражданите, че във връзка с годишното приключване на 2017 г., се налага следната промяна:

- на 29.12.2017 г. дирекция „Местни данъци и такси” при Община Пловдив ще работи с клиенти от 08.00 ч. до 11.00 ч.

Кампания търси дом за бездомни кученца

В събота, 16-ти декември 2017 г.  от 11:00 до 16:00 часа, на площад „Централен“ в Пловдив ще се проведе кампания „ПОДАРИ ДОМ ЗА КОЛЕДА“. 

Еко-зоо-мероприятието е организирано от две неправителствени организации – Фондация „Animal Welfare Bulgaria“ и Немски кастрационен център при Фондация „Помощ за бездомните животни“, и се провежда с участието на Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“. 

Banner 468 x 60 px

Main Menu