Горанов и още няколко министри са разпитвани по производството срещу Божков

По наказателното производство, водено срещу обвиняемия Божков и още доста обвиняеми лица са разпитани няколко министри, включително министър Горанов, разпитвани са и зам.-министри и председатели на държавни комисии, и държавни агенции. Това съобщи на брифинг прокурор Ангел Кънев, предаде БГНЕС.

Финансовият министър е бил разпитан още в началото на месец май.

Кънев посочи, че свидетелят Горанов бил разпитан изключително подробно лично от него по това наказателно производство. „Мога да подчертая, че по това дело са разпитвани като свидетели и други зам.-министри и министри. Събират се доказателства изключително интензивно. Проверяват се всички изложени от обвиняемия Божков и останалите обвиняеми факти и обстоятелства“, заяви Кънев.

Помолена да коментира дали ще бъде разпитан финансовият министър Владислав Горанов по делото "Божков", Сийка Милева заяви:

"Имаше три сигнала, подадени до прокуратурата и свързани с организации, близки до Цветан Василев и Иво Прокопиев. Горанов е разпитан още преди да постъпят сигналите в прокуратурата. Горанов е разпитан много преди това. Ако се наложи, може да бъде разпитван отново". Тя увери, че прокуратурата не се притеснява да повдига обвинения срещу действащ министър, при положение, че в момента има обвинени зам.-министър и високопоставени лица.

Banner 468 x 60 px