За България данните на Евростат показват, че безработицата през септември стабилизира за трети пореден месец на ниво от 4,6% – малко под ниво от 4,% през септември 2021 г.

Безработицата в еврозоната пък се понижи през септември до рекордно дъно от 6,6% спрямо 6,7% през август и е далеч под ниво на безработица от 7,3% година по-рано (през септември 2021 г.). Това е най-ниското ниво на безработица в еврозоната от 1998 г. насам – точно преди да стартира еврото през януари 1999 г., показва данните на европейската официална статистика Евростат.

В рамките на ЕС безработицата се стабилизира за втори пореден месец на ниво от 6,0% спрямо безработица от 6,7% точно преди година, предава БНР.

banner

Най-високото ниво на безработица през септември е отчетено в Испания (12,7%) и Гърция (11,8%), докато най-ниска е безработицата в Чехия (едва 2,2%) и Полша (2,6%).

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space