Destiny

Георги Стаменов посреща 10 стажанти през лятото

За район "Централен" потвърдиха участието си за провеждане на летни стажове 10 студенти в направленията "Администрация и управление", "Туризъм", "Архитектура, строителство и геодезия", "Право" и "Общо инженерство". Кандидатури изпратиха през м. май общо 15 младежи от Пловдив и региона, включително и студентка по архитектура от Kingston University, Лондон, която подаде документи за стаж по „Архитектура, строителство и геодезия" в „Централен“. 

„Подаваме ръка на младите,“ – коментира кметът на „Централен“ Георги Стаменов, за когото екипът е едно от нещата, на които най-много държи в работата си. „Дейностите в администрацията са разнородни и обемът работа в най-многолюдния район в Пловдив е огромен,“ – добавя той и счита, че работата със стажанти има ползи и за двете страни. 

Най-желаното направление за стаж сред младежите е „Право“, следвано от  "Администрация и управление" и "Архитектура" . В началото на юли идват първите стажанти в „Централен“, като всеки избира за какъв период би искал да трупа опит: от 10 до 45 работни дни. Кампанията е част от програмата на Министерски съвет „Стажове в държавната администрация“, която се провежда ежегодно в периода май – септември.  

 

Banner 468 x 60 px