Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се проведе през следващите дни, за да се изгладят противоречията. Това обяви премиерът Николай Денков, който също ще участва в разговорите, както и припомни, че всички назначения на министри, техните заместници и на областни управители се съгласуват с ГЕРБ-СДС, което бави процеса.

По думите на премиера договарянето на коалиционно споразумение би отнело месеци наред:

“Надявам се да стигнем до ротация и работя много упорито за това нещо. Да видим дали, когато се смени премиерът и химикалката е в другия министър-председател, дали и той ще има тази възможност да бъде търпелив, както съм аз в момента, за да търсим консенсус. С г-жа Мария Габриел работим много добре, спокойно, обсъждаме, но и тя е подложена на много сериозен натиск от хора от средите на ГЕРБ”.

banner

За новия пакет от военна помощ за Украйна премиерът потвърди, че това което ще даде страната ни е аналогично на това от първия транш и ще се предоставя на етапи. Денков беше категоричен, че страната ни е изпуснала преди 10 – 15 месеца някои от възможностите България да получи заместващо въоръжение за армията:

“Бих казал, че това отразява политиката на служебното правителство – то не се е интересувало как да използва тези възможности. Още по-ярък пример е възможността за включване на нашия военнопромишлен комплекс в производство на снаряди с подходящи инвестиции по натовски стандарти”.

Редовното правителство разработва концепция за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта за затварянето на въглищните централи и мините от Маришкия басейн, за да се получи още тази година втори транш по плана, но това зависело и от приемането на необходимите закони от парламента. Искане за плащането от страна на ЕК трябва да се направи до края на септември.

Премиерът Николай Денков успокои, че работни места в региона на Стара Загора няма да се губят, предава БНР

“Няма застрашаване на позициите на хората, които работят в ТЕ “Марица-изток” 2, така че отсега искам да им кажа, че обсъждаме варианти, които са благоприятни за тях, така че в момента се опитваме за няколко седмици буквално да наваксаме това, което не е свършено много месеци назад”.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: plovdivnews1@gmail.com

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!