Министър-председателят акад. Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет по повод внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

То ще се проведе в 8:00 ч. на 16 ноември, четвъртък. За участие в заседанието са поканени и председателят на Народното събрание Росен Желязков, председателите на комисиите в парламента по енергетика – Делян Добрев, по външна политика – Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната – Кирил Петков, и по икономическа политика и иновации – Хамид Хамид.

Фокус на заседанието ще бъде оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на Република България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на ЕС дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия.

banner

Доклади по темата ще представят компетентните органи – Държавните агенции „Национална сигурност” и „Разузнаване”, както и Служба „Военно разузнаване”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!