Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски постановления. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов в интервю за БНР.

Той допълни, че след анализ, извършен заедно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде намален.

Вътрешният министър смята, че снимките на това как полицаи товарят багаж в джипа на Любена Павлова са имали положителен ефект за МВР:

banner

“Аз искам да благодаря на човека, който ги е направил. Който според мен ги е направил и ги е пуснал с цел по някакъв начин да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези снимки постигнаха обратен ефект, според мен. След анализа, който направихме, към момента Министерството на вътрешните работи охранява само три такива лица. И значително разтоварихме системата от този ангажимент”.

Министър Калин Стоянов обясни и как често се е налагало оперативни работници да ходят по заведения заради охранявани лица:

“Тогава, когато въпросното лице пожелае да посети някакво питейно заведение примерно дискотека, там охранителен състав, който е ангажиран с неговата защита, не може да влезе. Тогава се викат оперативни работници от съответното районно управление или от СДВР, които цивилни влизат на съответното място”.

Припомняме, преди време предишният министър Иван Демерджиев изнесе информация за голям брой охранявани свидетели, които изчерпвали ресурса на МВР.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!