Destiny

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъж, хванат с 10,5 кг. марихуана

Апелативен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане по стража“ спрямо Н. Д. 

Той е задържан на 15.10.2019 г. по обвинение, че е отглеждал и държал марихуана във взето под наем помещение в Хлебозавода в Асеновград. Общата стойност на иззетото количество е 10,5 килограма на стойност над 63 000 лева, а стойността на намерените растения възлиза на 26 000 лева. По същото обвинение през лятото е привлечен още един обвиняем, с който Н. Д. е извършвал деянията.  

Апелативният съд прецени, че Окръжният съд законосъобразно е приел, че има достатъчно данни по делото, за да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към двете инкриминирани деяния, в които е обвинен, а именно държане и отглеждане на високорисково вещество без надлежно разрешение, с цел разпространение. От естеството на деянието и високата степен на организация, съдът прие, че произтича опасност обвиняемия да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

Banner 468 x 60 px