Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на посещение в Република Турция. От българска страна в делегацията участва и завеждащият отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов.

В Анкара са планирани срещи на Иван Гешев с министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и министъра на правосъдието Бекир Боздаг.

В рамките на разговорите между ръководителите на българската и турската прокуратури ще бъдат обсъдени наказателноправни въпроси от взаимен интерес и борбата с тероризма. Акцент при срещите на българския главен прокурор с турските официални лица ще бъде поставен и върху общите усилия по противодействие на засиления миграционен натиск в региона и пресичане дейността на трансграничните канали за този вид престъпност.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!