В рамките на днешния ден специализирана полицейска операция за обезпечаване на обществения ред протича в уязвими квартали и махали на населените места от общините Стамболийски, Перущица и Кричим. Акцентът е поставен за предотвратяване на нарушенията на избирателния кодекс, в т.ч. и на вероятността за купуване на гласове или организиране на корпоративен вот.

Екипи на РУ-Стамболийски, жандармерията и икономическа полиция извършват проверки заедно с представители на Национална агенция по приходите, Агенция „Митници”, Българска агенция по безопасност на храните, Комисия за защита на потребителите и Регионална дирекция по горите. Контролът е над магазини, питейни заведения, заложни къщи, автоморги, пунктове за изкупуване на метали, търговци на дърва за огрев, частни адреси и автомобили. От сутринта служителите са действали в Стамболийски, Кричим, Перущица, Ново село, Устина и Триводици. Очаква се до края на акцията да бъдат обхванати и селата Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.

До 14.30 ч. са проверени общо 250 лица, 187 МПС, 25 питейни заведения и 31 търговски обекти, 2 пункта за метали, автосервиз. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 19 акта и 46 глоби с фиш. Допълнително има и 4 акта по Закона за гражданската регистрация и един – по Закона за горите.

banner

В районното управление в Стамболийски е образувана преписка във връзка с открити над 2100 къса безакцизни цигари на адрес в града.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!