Destiny

Нагъл крадец задигна пари от два апартамента, но ...

Две поредни домови кражби са разкрити след активно разследване на служители от Второ РУ в Пловдив. 40-годишният извършител е осъждан и известен на криминалистите с почерка си на действие да задига от преддверията на незаключени жилища различни вещи и предмети.

Според събраните доказателства, в средата на месец март т.г. по този начин мъжът отнел портмоне с лични документи, пари и ваучери за храна от апартамент на ул. „Братия“.

Дни по-късно обаче планът му се оказал неуспешен на адрес на ул. „Пенчо Славейков“. Изненадан от възрастната обитателка, пловдивчанинът обаче не се отказал от намеренията си,  проявил комбинативност и се представил за служител в телекомуникационна компания. Под предлог че идва да направи профилактика, той успял необезпокоявано да огледа стаите, намерил на едно от местата оставени 100 лева, взел ги и си тръгнал.

 Задържаният е направил самопризнания пред полицаите. За резултатите от работата на разследващите по образуваните досъдебни производства е уведомена районната прокуратура.

Banner 468 x 60 px