Промените в Закона за съдебната власт ще бъдат повторно обсъдени от депутатите по време на Правна комисия. Става въпрос за текстовете, оспорени с вето на президента Румен Радев.

В тях народните представители записаха, че до 6 месеца трябва да изберат изцяло нов състав на Висшия съдебен съвет, чийто мандат изтече миналия октомври.

Промените предвиждат още и създаването на специална система за случаен избор на съдията, който ще разследва главния прокурор и неговите заместници. Един от мотивите на Радев за ветото беше, че този закон не допринася за ефективна реформа в правосъдната система.

banner

Тази седмица народните представители ще гласуват и Проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна.

Предвижда се изпращането на допълнителна военна помощ на Украйна, която се състои в патрони и зенитно-управляеми ракети за С-300.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!