Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе участие в 73-тия редовен конгрес на Световната футболна федерация, който се проведе днес в Кигали, Руанда. Форумът включваше представители на над 200 футболни федерации, членки на ФИФА, а от българска страна присъстваха още вицепрезидентите на БФС Емил Костадинов и Михаил Касабов.

Основна точка в дневния ред бе избор на президент на ФИФА за следващите 4 години. Делегатите гласуваха доверие на досегашния ръководител на световния футбол Джани Инфантино, който бе преизбран на поста с огромно мнозинство от гласовете, включително и този на Борислав Михайлов, предварително заявил подкрепата си за негов нов мандат.

Освен това Конгресът прие консолидирания финансов отчет на ФИФА и одиторския доклад за 2022 г., рамковия бюджет на централата за периода 2023-2026 г. и детайлния бюджет за 2024 г.

banner

Бяха утвърдени и решенията на Съвета на ФИФА от последните дни, според които форматът на Световното първенство по футбол през 2026 г. ще включва 48 вместо досегашните 32 отбора, разпределени в 12 предварителни групи. Общият брой на срещите на турнира ще достигне 104, а продължителността на надпреварата ще се увеличи на 39 дни.

По време на форума Борислав Михайлов проведе лични срещи както с Джани Инфантино, така и с президента на УЕФА Александър Чеферин. И двамата висши ръководители поздравиха Михайлов по случай 100-годишния юбилей на БФС и за пореден път заявиха подкрепа за политиката на развитие на българския футбол.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!