“Миналият септември цените на нефта и на горивата бяха на същите нива, които са през този септември. Ако погледнем какви са били тогава цените на колонка – тогава бяха над 3 лева, с цялата условност, че няма да се ангажирам дали са били 3,20 или 3,15 лева. Може да предположим, че при същите условия днес цените биха могли да бъдат същите. Цени са същите само заради това, че рафинерията в Бургас преработва руски нефт, който е една идея или значително по-евтин като суровина, и една идея по-евтин на българския пазар”. Това заяви в ефира на „Събуди се” председателят на УС на Българска петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в отговор на въпроса е поскъпнат ли горивата на фона на предстоящата зима.

По думите му каква ще бъде цената през следващите седмици и месеци – това е игра на нерви. “Ние не участваме в търговия. Ние участваме в политическа драма, която произвежда новини, а тези новини се копират пряко върху цените на горевата. Така че – надявам се това да са максималните цени, които виждаме в момента, но не мога да гарантирам, за разлика от летните месеци, че съм прав и това ще се сбъдне. Но цените около 3 лева ги виждаме в момента и по-скоро това ще бъде до края на годината”, подчерта той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!