Министър-председателят акад. Николай Денков заминава днес за Брюксел, където ще участва в заседанието на Европейския съвет и ще има редица двустранни срещи на най-високо ниво, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В първия ден от визитата си в белгийската столица премиерът ще се срещне с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В четвъртък министър-председателят Денков ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в централата на алианса. Същия ден са предвидени срещи и с други европейски лидери.

banner

На 29 и 30 юни българският премиер ще участва в редовното заседание на Европейския съвет. На двудневната среща на върха в Брюксел министър-председателят и другите държавни и правителствени ръководители ще обсъдят агресивната война на Русия срещу Украйна и продължаващата подкрепа на ЕС за Киев, както и икономиката, сигурността и отбраната, миграцията и външните отношения, се посочва в съобщението.

Българският премиер коментира пред журналисти, че очаква България да получи второ плащане по Плана за възстановяване и устойчивост тази година, както и че готвеният втори пакет военна помощ за Украйна е много подобен на първия по обем, изпратен от служебното правителство.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space