Жълт код за опасно време е обявен в десет области на страната в сряда. Очакват се валежи, гръмотевици и усилване на вятъра. Има условия и за градушки, пишат от НИМХ. Предупреждението е за София-област, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Сливен, Шумен, Търговище, Разград, Силистра и Добрич.

През нощта ще бъде предимно ясно. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и през нощта срещу четвъртък, по преминаващ атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни, ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен и с него ще започне да прониква хладен въздух.

banner

Дневните температури в повечето райони ще останат все още високи и максималните ще са между 28 и 33 градуса, в Северозападна България и високите западни полета – 25-27, в София – около 26.

Времето по Черноморието

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Вечерта и през нощта срещу четвъртък има условия и за по-интензивни явления. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27-31 градуса. Температурата на морската вода е 22-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Прогнозата за планините

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Условия за значителни количества валежи има в планините в Югозападна и Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22 градуса, на 2000 метра – около 14.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!