ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои да се извърши и аутопсия, която да установи причината за смъртта му. Установено е, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински. Работи се и по версията Ангел Христов да не е влязъл жив в страната. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Засега единствената сигурна информация е, че това е трупът на Ангел Христов. Как и кога е влязъл в България близките му дават противоречиви сведения. „Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този етап, така че за нас е важно да се установи кога е влязъл, откъде е влязъл, помагал ли му е някой, както и причината за смъртта“, заяви той.

Трупът на Ангел Христов вече е в София, няма данни към момента за насилствена смърт. Демерджиев отрече имотът, където е пребивавал починалият, да е бил конфискуван от държавата.

banner

Съобщението за смъртта на Ангел Христов е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и издаден смъртен акт.

Полагат се усилия да се установи дали на територията на България се намира и другият т. нар. брат Пламен Галев. По думите му Христов не е влязъл в страната с документ за собствената си самоличност.

Министър Демерджиев коментира също, че има издаден смъртен акт на лицето и ако не се е намесила полицията, вече е щял да бъде погребан и нямаше да могат да се направят никакви изследвания. “Смъртният акт е издаден от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, след като е получено съобщението за смъртта. Отново ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания”, коментира той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!