„Ако Иран атакува от своя територия, Израел ще отговори и ще атакува в Иран“. Това заяви израелският външен министър Израел Кац, съобщи Ей Би Си.

Напрежението между съперничещите си сили се покачи след убийството на ирански генерали след удар по иранското консулство в Сирия.

Думите на Кац дойдоха, след като върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей потвърди обещанието си да отвърне на Израел заради нападението срещу консулството в Дамаск.

Техеран смята, че Израел е отговорен за удара, при който сградата беше изравнена със земята и загинаха 12 души. Израел не е признал участието си, въпреки че се готви за ирански отговор на атаката.

banner

„Когато атакуваха района на консулството ни, това беше все едно, че атакуваха нашата територия. Злият режим трябва да бъде наказан и той ще бъде наказан“, каза Хаменей по време на молитвена церемония по случай края на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.
Нито Кац, нито аятолахът уточниха начина, по който ще отвърнат на удара.

Аятолахът също така разкритикува Запада, особено САЩ и Великобритания, за това, че подкрепят Израел във войната му срещу Хамас в Газа.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space