Представителният отбор на България завърши турнето си в Азербайджан с равенство – 1:1, с домакина на първото издание на FIFA Series. На републиканския стадион „Тофик Бахрамов“ двата отбора не успяха да се победят, след като и двата гола в Баку паднаха през второто полувреме.

Първо в 58-ата минута „лъвовете“ откриха резултата след хитро изпълнение на ъглов удар, за да може Филип Кръстев с красив гол да прониже вратаря на азерите. В самия край на дуела пък домакините направиха добро нападение отдясно и с центриране към Муса Гурбанлъ стигнаха до изравнителния гол в срещата.

Селекцията на Азербайджан игра по-дейно в този двубой, ала домакините не успяха да материализират предимството си с повече голове, докато нашите футболисти разчитаха на скоростни контранападения и здрава игра в отбрана. При 1:0 за българите капитанът Кирил Десподов изпусна изключително ключова ситуация, чрез която можеше да удвои актива ни.

Така България продължава да няма загуба от този съперник в исторически план, като до момента имаме два равни и три победи срещу Азербайджан. Освен това, Илиан Илиев продължава да бъде без поражение начело на „трикольорите“, след като ги пое към края на 2023-а година.

banner

Преди три дни водените от Илиан Илиев футболисти победиха тима на Танзания с 1:0.

Следващият път, когато националният отбор на България ще се събере, ще бъде през месец юни, като тогава нашите футболисти ще изиграят други две контроли – срещу Румъния и Словения, като и двата ни съперника са бъдещи участници на UEFA EURO 2024.gong

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space